11/12/07

Prevención

A prevención estará basada na actuación sobre cada un dos factores mencionados anteriormente poñendo en marcha unha serie de medidas tendentes a:

1. Aumentando a resistencia do hóspede mediante:
  • Flúor. Por unha banda, pódese facer por vía xeral, mediante a fluoración dos abatecementos de auga, de sal, leite e outros alimentos e a utilización de tabletas e gotas de fluoruros, e por outra banda mediante a utilización de flúor por vía tópica mediante a aplicación de colutorios fluorados, dentífricos con flúor e chicles con flúor.
  • Fosfatos.
  • Selado de fosas e fisuras.
  • Corrección das maloclusións.
  • Imunización.

2. Reducindo o número de microorganismos mediante o control da placa bacteriana.

  • Axentes que interfiren na fixación bacteriana.
  • Axentes que actúan contra a microflora.
  • Eliminación da placa por medios mecánicos (mediante o cepillado dental e a remoción regular de placa por profesionais).

3. Modificando os factores ambientais adversos e limitar o tempo que permanecen os alimentos carioxénicos na boca, mediante a educación sanitaria en alimentación e hixiene dental.

As imaxes foron sacadas da páxina web: http://www.gifanimados.com/

Imprimir

No hay comentarios: