A prevención estará basada na actuación sobre cada un dos factores mencionados anteriormente poñendo en marcha unha serie de medidas tendentes a:
1. Aumentando a resistencia do hóspede mediante:
- Flúor. Por unha banda, pódese facer por vía xeral, mediante a fluoración dos abatecementos de auga, de sal, leite e outros alimentos e a utilización de tabletas e gotas de fluoruros, e por outra banda mediante a utilización de flúor por vía tópica mediante a aplicación de colutorios fluorados, dentífricos con flúor e chicles con flúor.
- Fosfatos.
- Selado de fosas e fisuras.
- Corrección das maloclusións.
- Imunización.
2. Reducindo o número de microorganismos mediante o control da placa bacteriana.
- Eliminación da placa por medios mecánicos (mediante o cepillado dental e a remoción regular de placa por profesionais).
3. Modificando os factores ambientais adversos e limitar o tempo que permanecen os alimentos carioxénicos na boca, mediante a educación sanitaria en alimentación e hixiene dental.
As imaxes foron sacadas da páxina web: http://www.gifanimados.com/
No hay comentarios:
Publicar un comentario